Talvinen Peking

Kävin Pekingissä kaverini Tuomaksen kanssa 2.1. - 5.1.2010. Samalle ajalle sattui Pekingin pahin lumimyrsky 40 vuoteen ja kylmimmät päivät 60 vuoteen(China Dailyn mukaan). Pakkasta oli noin 15 astetta, mutta kova tuuli sai sen tuntumaan kylmemmältä. Puolessa vuodessa Guangzhoussa on ehtinyt tottumaan jatkuvaan kesäkeliin, joten äkillinen paluu suomalaisempaan ilmanalaan oli minulle melkoinen shokki. Tuomas sen sijaan viihtyi paremmin, kun hän pääsi Suomen yli 20 asteen pakkasista Pekingiin lämmittelemään.

Meidän piti käydä katsomassa Kiinan muuria, mutta matka peruuntui huonon sään takia. Kesäisinkin Kiinan muuri on paikoin melko vaikea kulkuinen ja talvella jyrkät rappuset ovat vielä erityisen liukkaat, joten saattoi olla parempi että emme päässeet telomaan itseämme sinne.

Pekingissä on taloissa lämmityslaitteet, mutta eristys ei ole aivan suomalaista tasoa. Hostellissamme ja useissa kaupoissa sekä ravintoloissa on vain yksinkertainen lasiovi, jota kiersi joka puolelta sentin rako. Hostellin baarissa piti käyttää ulkokenkiä tai nostaa jalat sohvalle, sillä lattialla veti todella pahasti. Huoneissa oli nippanappa riittävän lämmintä ja kuumaa vettä tuli ympärivuorokauden, joskin veden lämpötila vaihteli suihkuttelun aikana melko paljon ja kraanaa sai olla kokoajan räpläämässä, jotta sai veden lämpötilan pysymään sopivana.

Hostelli jossa yövyimme oli sama kuin jossa olin jo syksyllä ollut, lisää hostellista löytyy täältä. Henkilökunta kertoi että hostelli suljetaan ja rakennus todennäköisesti puretaan. Tätä kirjoittaessa hostelli on jo poistettu Hostel Worldistä, joten paikka lienee jo pysyvästi kiinni. Alla muutama kuva talvisesta Pekingin keskustasta ja Kielletystä kaupungista. Tälläisiä kuvia harvemmin Pekingistä näkee.

Talvinen Dongchangan street(东长安街)

Kuva on Pekingin pääkadulta. Tässä kohtaa kadun nimi on Dongchangan street(东长安街). Kadun nimi vaihtelee sen mukaan missä kohtaa ollaan. Tapa on melko yleinen Kiinassa ja vaikeuttaa suunnistamista jonkin verran.

Huomaa kuvassa taustalla olevat valopylväät, tolpat ovat samoja jotka näkyvät kuuluisassa kuvassa, jossa tuntematon kapinallinen pysäyttää panssarivaunut vuonna 1989. Kuva on itseasiassa otettu hyvin lähellä historiallista tapahtumapaikkaa.

Taivaallisen rauhan portti

Taivaallisen rauhan portti(天安门/Tiananmen). Keskellä porttia komeilee Maon kuva.

Talvinen kielletty kaupunki

Lumen peittämä Kielletty kaupunki.

Eräs temppeli Kielletyssä kaupungissa.

Hall of Central Harmony(中和殿), vapaasti suomennettuna keskimmäinen Tasapainon temppeli, yksi monista Kielletyn kaupungin temppeleistä.

Kielletyn kaupungin puisto

Kielletyn kaupungin Keisarillinen puutarha.

Kielletyn kaupungin puisto

Toinen kuva Keisarillisesta puutarhasta.

Kommentit (0)

This comment form is powered by GentleSource Comment Script. It can be included in PHP or HTML files and allows visitors to leave comments on the website.

Navigation :