Dali on Kiinan turismin mekka. Kaupunki on jakautunut kahtia, uuteen ja vanhaan kaupunkiin. Rautatieasema sekä lentokenttä sijaitsevat uudessa kaupungissa, josta on matkaa vanhaan kaupunkiin 10 kilometriä.
Dalin vanha kaupunki on rakennettu Erhau-järven ja vuorten väliin, joten ei ole ihmekkään että paikka on tunnettu luonnon kauneudestaan. Kaupunki toi minulle ensimmäisenä mieleen Tallinnan vanhan kaupungin. Rakennukset olivat, tai ainakin näyttivät vanhoilta, mutta kaikkialla myytiin matkamuistoja ja olutta, eikä aitoudesta ollut tietoakaan. Etelä-portilta päin tullessa kaupungin keskellä sijaitsevan portin jälkeen vasemmalle lähtevälle tielle on pakkautunut ravintoloita ja baareja vieri viereen. Osa paikoista on länsimaalaisten omistuksessa ja niissä on odotettavissa iltaisin parempaa menoa.Kävimme kaverin kanssa viettämässä viimeisen illan Bad Monkey nimisessä baarissa. Tarjolla oli huumeita, naisia(ilmaisia ja maksullisia), live musiikkia, tatuointeja, ruokaa ja tietysti halpaa olutta. Yksinkertaisesti paikka johon haluan uudestaan. Meidän piti valitettavasti lähteä jo ennen kahta takaisin hotelliin, sillä seuraavan aamuna odotti herätys kello 6 ja matka takaisin Guangzhouhun. Baari olisi ollut auki viiteen asti aamuyöllä.
Vanha kaupunki sijaitsee Erhau järven rannalla ja matkatoimistot järjestävät bussikuljetuksia järven rannalla oleviin muihin kyliin. Myös oman minibussin vuokraaminen kuljettajineen on mahdollista, mutta maksaa noin 150-300 Yuania riippuen matkan pituudesta. Olin liikkeella 4 kaverin kanssa, joten otimme minibussin ja pääsimme katsomaan haluamiamme kohteita. Kuljettaja yritti ensinnä viedä meitä turistirysiin, mutta ymmärsi lopulta että emme halua maksaa 100 Yuania(10 Euroa) siitä, minkä voimme nähdä ilmaiseksikin. Lippujen hinnat eri nähtävyyksiin olivat todella kovia(yli 100 Yuania), vaikka oli talvi ja turisteja oli vähän.
Osa kylistä on rakennettu puhtaasti turistien rahastusta silmällä pitäen, mutta osassa näkee vielä hieman perinteistä kyläasumista ja ihmisten jokapäiväistä elämää. Yllättävän moni asukas käytti kansallisasua tai ainakin sen hattua.